Vânătoarea de duhovnici sau despre „harometru”

Angoasele generate de pandemie: izolare, carantină, îmbolnăviri și morți, se pare că au înmulțit numărul celor care au pornit la „vânătoare” de „popi cu har”.

Cererile pentru rugăciuni dezlegătoare de blesteme, făcături și alte „bozgoane” sunt tot mai multe și mai insistente, fără să mai amintesc de „provocările” de a deschide cartea, pentru a arunca un ochi la viitorul rânduit de Dumnezeu.

Eu va spun sincer și cu toată dragostea… STAȚI CUMINȚI LA PAROHIA „DE DOMICILIU”!

Harul Duhului Sfânt este același pentru toți preoții. Se dă după aceași rânduială veche a Bisericii „prin punerea mâinilor mai marilor preoților”. Hristos, prin Sfintele Taine, lucrează cu aceași eficiență prin mâna tuturor preoților, cu condiția să-L primim liber și conștient în viața noastră.

Celor care se „îmbată cu apă rece” crezând că un pomelnic și o vizită la biserică le rezolvă toate probleme, le spun că fără POCĂINȚĂ ȘI EUHARISTIE nu se va schimba nimic în viața lor.

Celor care practică pseudo-duhovnicia cu „cărți” și „rețete magice” le spun să nu uite că Hristos este „Cel care aduce și se aduce” în lume, și că darul preoției se va cere de la noi la judecată! Suntem datori să-L facem cunoscut pe Hristos oamenilor, nu pe noi!

Soluția pentru ieșirea din criza sanitară, materială și morală vine (citez din spusele unui preot, prieten și confident) în primul rând din pocăința clerului și prin aceștia a întregului popor. În aceași măsură ispitele poporului vin din relativizarea lucrării Lui Hristos în biserică.

Suntem în postul Nașterii Domnului, și putem începe pocăința prin spovedanie și împărtășanie. Spovedanie și împărtășanie la biserica parohială, căci și acolo este Hristos întreg și același, ca și în Ierusalim sau în Muntele Athos.

Citirea din Sfânta Scriptură, că textul ei este la fel de revelat și mântuitor și în Biblia de-acasă ca și în evanghelia „deschisă”.

Iubirea și iertarea tuturor celor care ne-au greșit, căci niciunul nu suntem vrednici să „aruncăm primul cu piatră”.

Doamne, nu te supăra pe noi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: