RĂZBOI TOTAL! Moș Crăciun vs Pruncul Iisus

Sărbătorile de iarna au devenit de ani buni un adevărat război mondial între Moș Crăciun și Pruncul din Betleem. Miza este una uriașă: sufletele noastre. Bătăliile se poartă pe mai multe fronturi, și cu arme din cele mai inedite și parșive. În toată această învalmașeală există și aliați, care oferindu-și serviciile, speră la un câștig de pe urma învingătorului.

Tabăra lui Moș Crăciun: coordonată de principiile marketingului capitalist bazat pe profit cu orice preț. Costumați în intenții bune și ajutați de părinții „educați” în ideea că, fericirea copiilor lor trece prin cadourile de sub brad. Se luptă cu arme albe, precum promoții, spectacole, târguri și expoziții, emisiuni TV și chiar sprijinul sistemului politic. Numărul celor prinși în aceast maraton al cadourilor fără valoare în sine este mai mare decât al celor care știu ce fel de sărbătoare e Crăciunul. În ultimul secol, tot mai multe bătălii sunt câștigate de această parte, dar cumva, nu știe nimeni cum, nu reușesc să câștige războiul. Pruncul Iisus încă rezistă.

Tabăra Pruncului Iisus din Betleem: este condusă de Însuși El, Pruncul Iisus. Dacă Moș Crăciun își conduce războiul fără să știe nimeni cine este sau unde este, Pruncul Iisus nu se ascunde. El nu a participat la nicio luptă, cu toate că are de partea lui armate de îngeri și chiar 3 Magi din Orient. Nu are gărzi personale, dar poate fi văzut în compania unui tâmplar bătrân și blând și a unei fecioare tinere. Prin mass-media mai apare răzleț, dar de cele mai multe ori doar pentru a fi batjocorit. Până acum ceva vreme, copiii se adunau în noaptea de ajun și cântau în grupuri cântece de susținere, numite colinde. Experții în „educație” din tabăra lui Moș Crăciun au încercat să oprească acest obicei, numindu-l retrograd și periculos pentru dezvoltarea umanității. Nu au reușit în totalitate, dar au reușit să modifice, sublim și perfid, conținutul colindelor. Acum are și Moș Crăciun „colindele” lui, pe care le ascultă toată lumea prin „templele” cosmopolite ale shoppingului.

Cine va câștiga până la urmă acest război? Când se va încheia și câte victime vor fi?

Eu mizez pe Pruncul Iisus. Și vă spun de ce? El, în primul rând nu luptă cu nimeni. El se naște smerit pentru ca mai apoi să moară pentru noi. Chiar dacă noi ne pierdem sufletele în malaxorul cheltuielilor, El prin Înviere ni le aduce pe drumul cel bun.

Pruncul Iisus va câștiga până la urmă pentru că El nu vinde nimic, deci nu are ce pierde.

Pruncul Iisus va câștiga până la urmă, pentru că oricât ar fi de batjocorit nu se supăra și nu se răzbună. El nu-și amenință susținătorii că „dacă nu sunt cuminți, nu primesc nimic!”. Pruncul Iisus vine să ne arate cum să fim cuminți și să ne ierte dacă avem nevoie.

În cele din urmă Pruncul Iisus din  Betleem va câștiga pentru că El este Dumnezeu. Crăciunii din toată lumea pot să nege sau să ignore acest fapt. Iisus este Dumnezeu și nimic nu va schimba asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: